Az általános iskolai versenyt a 2004/2005. tanévben sikerült kipróbálni. A bevezetése után felmerült, hogy ennek anyaga is jelenjék meg a hálózaton. Először csak aktuális hírként kapott helyet, de a második kiírás közzététele után már ennél többet érdemelt. Végül a két verseny (tulajdonképpen két versenykategóriáról van szó) közös honlapra került.

Ennek a résznek is az a célja, hogy a verseny részletei iránt is érdeklődők igényeit kiszolgálja. Valószínűleg ebbe a körbe sorolhatók a díjazottak és a döntősök, akiknek a nevét és eredményét ilyen formában is közzé tudtuk tenni, no és azok a (felkészítő) tanárok, akiknek a diákjai ezeket az eredményeket elérték. Mindannyiukat elismerés illeti.

Erről a lapról kétféle módszerrel böngészhetők a verseny dokumentumai, és innen is elérhetők az általános információk.

Itt már látható a menük általános szerkezete. A normál álló betűk az adott lap kínálatát adják, a "Vissza" menüpont az adott keresés induló lapját jelenti. Dőlt betűvel keresési módszert válthatunk, majd az így megyníló menüben a vastagított álló betűkkel írott menüpont a másik iskolatípus azonos szintjére vezet. A vastagított dőlt "Tallózás" menüpont erre a szintre, a következő menüpont az iskolatípus váltására szolgál, azaz a másik verseny "Tallózás" szintjére vezet. A Főlap csak ezekről a lapokról érhető el böngészés során közvetlenül.

Az idő szerinti választás az adott (tan)évről rendelkezésre álló adatok, dokumentumok megtekintését teszi kényelmessé, a tartalom szerinti keresés a verseny egyes tartalmi részeit (a kiírástól az eredményekig) kínálja.

Aktuális címmel a verseny hírei, a legutóbb közzétett információk jelennek meg a honlapon. Erre mindig érdemes rápillantani, mert minden fontos új dolog ide felkerül - a témától függetlenül.

Észrevételek címmel a versennyel - azon belül is első sorban a pályázatokkal - kapcsolatos általános érvényű, sokakat érintő megjegyzéseket, észrevételeket tesszük közzé ugyanitt. Idézetek címmel írott szövegek korrekt átvételéről található tájékoztatás egy újabb lapon. Ezekre feltétlenül érdemes rápillantania a versenyzőnek akkor, amikor a pályázatát végleges formára hozza. Sok bosszantó hiba elkerülhető az itt található szempontok alapján.

A pályamunkákat őrző könyvtár, a Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár, (Székesfehérvár, Bartók Béla tér 1.) Pedagógiai Fiókkönyvtára (8000 Székesfehérvár, III. Béla király tér 1. (a régi Barátság Háza) T.: 22/310-589) javaslatára közzé tesszük a verseny teljes címlistáját egy külön megnyíló aktív ablakban. A táblázat mérete függ a tartalomtól!
A lista névsorrendben jelenik meg. Az oszlopfejlécekre kattintva az adott oszlop szerinti rendezés fut le - néhány másodperc alatt (géptől és böngészőtől függően). Második kattintásra a rendezés csökkenővé válik. A rendezés szűrés mellett is működik.
Szűrésre a beviteli mezők segítségével van lehetőség: a szövegtöredéket tartalmazó sorokat jeleníti meg, ahol a kisbetűk és a nagybetűk különböznek.
A sorszám a versenyző adott évi versenyen érvényes (abc rend szerinti sorszámát jelenti. Ennek megadása az idő szerinti keresések esetén lehet hasznos. A táblázat többi adata - a név alapján - önmagát magyarázza.
A címek listája után a résztvevő iskolák felsorolása található.

Az általános iskolai verseny rövid történetét itt lehet megtaláni.